FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranka "Jedino Hrvatska" ne priznaje Haaški sud i njegove presude

Autor: ista
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Stranka „Jedino Hrvatska – Pokret za Hrvatsku" (JHPH) objavila je danas kako uoči donošenja presude Haaškog suda hrvatskim generalima ističe da ne priznaje taj sud i njegove, ma kakve bile, presude.

Stranka smatra najvećom pogrješkom hrvatske državotvorne politike pristajanje na haaško sudište.

"Po načelu teritorijalnoga suvereniteta, na kojem se već stotinama godina temelje međudržavni odnosi, hrvatska je država jedina nadležna za suđenje kaznenim djelima počinjenima na njezinu teritoriju", navodi se u priopćenju stranke "Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku".

Ocjenjuje se kako se osobito na primjeru Republike Hrvatske pokazalo da Haaški sud služi kao prikriveno međunarodno oruđe velikih sila, kojim provode i opravdavaju svoja nasilja po svijetu.

"Jedino Hrvatska" smatra kako je uz Haaški sud moguće da jedni nekažnjeno izmišljaju tzv. preventivne ratove u kojima ubijaju milijune ljudi po svijetu, od Iraka do Čečenije, dok se drugima sudi za "zločinački pothvat", samo zato što su od osvajača branili svoje živote i domove.

Stranka će, kako se navodi u priopćenju, činiti sve da "hrvatski generali, bez obzira na haaške presude, ostanu u srcima suvremenika i u povijesti naši junaci".

(Hina) pp/xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙