FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukašenko: osumnjičenici za napad priznali, oporba na meti

Autor: mtro
MINSK, 13. travnja 2011. (Hina/AFP) - Osumnjičenici za napad u podzemnoj željeznici u Minsku priznali su krivnju za taj i još dva napada, rekao je u srijedu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, dodavši kako je naredio ispitivanje i bjeloruskih oporbenih političara.

"Osumnjičeni su priznali sudjelovanje, ne samo za napad u podzemnoj željeznici, već i za napade na dan neovisnosti 2008. u Minsku i 2005. u Vitebsku", rekao je Lukašenko na državnoj televiziji.

U napadu bombom na postaju podzemne željeznice u Minsku u ponedjeljak poginulo je 12 ljudi, a 150 ih je ranjeno.

Lukašenko je snagama sigurnosti čestitao na odlično obavljenom poslu u traganju za počiniteljima.

Objavio je također kako je naredio da se od oporbenih političkih dužnosnika uzmu iskazi. "Tražimo još suučesnike i naredbodavce. Petokolonaši bi nam mogli pokazati svoje karte i reći tko im je zapovjednik", rekao je.

Lukašenko je nekoliko puta u prošlosti spominjao "petu kolonu", a pod tim terminom podrazumijeva urotu oporbe i zapada koja je uperena protiv njega.

Ranije tijekom dana bjelorusko tužiteljstvo je obznanilo da je uhitilo dvije osobe osumnjičene za atentat u podzemnoj željeznici u Minsku i naglasilo da se radi o bjeloruskim državljanima.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙