FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington osuđuje atentat u metrou u Minsku

Autor: brad
WASHINGTON, 13. travnja 2011. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države osudile su u utorak atentat u glavnom gradu Bjelorusije Minsku u kojemu je poginulo dvanaest ljudi.

"Osuđujemo ovaj čin otvorene mržnje i potpunog prezira za ljudski život", izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Mark Toner pročitavši poruku sućuti obiteljima žrtava.

Bjeloruske vlasti u utorak su objavile da tragaju za čovjekom za kojeg se čini da "nije slavenskog podrijetla" a za kojega se sumnja da je počinio ovaj teroristički čin.

Nekoliko osoba uhićeno je u utorak u Bjelorusiji, dan nakon eksplozije u podzemnoj željeznici u Minsku, a predsjednik Aleksandar Lukašenko naredio je bjeloruskom KGB-u da "prevrne cijelu zemlju" kako bi razjasnio taj događaj koji bi mogao izazvati novu krizu u zemlji.

Eksploziju je izazvala naprava skrivena pod klupom na peronu stanice podzemne željeznice Oktiabrskaja, smještene na stotinjak metara od ureda bjeloruskog predsjednika, u središtu Minska, izjavio je u utorak ministar unutarnjih poslova Anatolij Kulešov.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙