FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukašenko: najmanje 11 mrtvih, 100 ranjenih u eksploziji

Autor: dhai
MINSK, 11. travnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje 11 ljudi je ubijeno, a oko 100 ih je ranjeno u eksploziji koja se u ponedjeljak navečer dogodila u podzemnoj željeznici u Minsku, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Eksplozija na postaji Oktjabrskaja predstavlja promišljen čin čiji je cilj podrivanje mira i stabilnost u zemlji, rekao je Lukašenko koji je zadužio šefa KGB-a da vodi istragu.

Iz ureda državnog odvjetnika Bjelorusije, objavljeno je da je u izgredu, koji je nazvan terorističkim aktom, ranjeno 120 osoba, od kojih 22 teško.

Agencija RIA Novosti je izvijestila da je 40 ozljeđenih prebačeno u bolnicu.

Predsjednik Lukašenko je na hitnom sastanku vlade rekao da je napad "možda poklon iz inozemstva", ali da treba istražiti i domaće veze. Ministru obrane Juriju Zadobinu naredio je da provjeri nedostaju li neka eksplozivna sredstva u vojnim skladištima.

Lukašenko je rekao da eksplozija može biti povezana i s neriješenim slučajem iz srpnja 2008., kada je bomba eksplodirala u parku u Minsku, ozlijedivši 50 ljudi. "Možda je to karika istoga lanca", rekao je.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponudio je pomoć Bjelorusiji u provedbi istrage o uzrocima napada i zbrinjavanju ozlijeđenih.

Izvori službi sigurnosti navode da se najvjerojatnije radi o terorističkom napadu, no nije jasno tko bi mogao biti odgovoran za eksploziju, koja se dogodila na u vrijeme najvećeg prometa putnika na postaji na kojoj se križaju dvije linije metroa.

Postaja je samo sto metara udaljena od predsjedničke palače u Minsku.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙