FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovinina obrana buni se zbog manjeg broja mjesta u sudnici

Autor: spuc
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom zatražila je od sudskog vijeća da izda hitni nalog Tajništvu suda kojim će se za potrebe obrane na izricanju presude u petak osigurati uobičajenih 18 mjesta u sudnici umjesto manjeg broja koji je sada predviđen, objavio je u srijedu Haaški sud.

"Obrana generala Ante Gotovine traži od sudskog vijeća, na hitnoj osnovi, da se izda nalog tajništvu kojim će se narediti da se obrani osigura isti broj mjesta u sudnici kao što je uobičajeno, a to je 18 mjesta", navodi se u podnesku od utorka u kojem se objašnjava da je Tajništvo jednostrano i bez objašnjenja odlučilo smanjiti broj mjesta u dijelu dvorane rezerviranom za obranu na 12 sjedala.

U podnesku se ističe da bi pravnici i suradnici koji su radili na predmetu trebali imati priliku biti na presudi koja je kulminacija njihova višegodišnjeg rada na slučaju Gotovina.

U podnesku se navodi da je Tajništvo obrani objasnilo da je odluku o smanjenju broja mjesta donijelo na temelju preporuka službe sigurnosti Haaškoga suda.

Haaški sud objavit će u petak u 11 sati presudu u predmetu protiv trojice hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača optuženih za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom tijekom i nakon Oluje.

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙