FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni radovi na novom hotelu u Termama Tuhelj

Autor: vmrs
TUHELJSKE TOPLICE , 12. travnja 2011. (Hina) - Predsjednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Danilo Tuerk zajedno su danas položili zaglavni kamen i tako simbolički otvorili radove na izgradnji novog hotela u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, investiciju vrijednu 12 milijuna eura.

Terme Tuhelj, u vlasništvu slovenskih Termi Olimia, novi hotel grade kreditom i vlastitim sredstvima. Novi hotel s četiri plus zvjezdice imat će oko 130 soba i veliki kongresni centar za 450 osoba. Zaposlit će najmanje 30 novih djelatnika.

"Ova je investicija najbolji dokaz sjajnih odnosa Hrvatske i Slovenije i najbolji pokazatelj kako će sutra izgledati prekogranična suradnja", rekao je tom prigodom predsjednik Josipović.

"Skori ulazak Hrvatske u EU bit će novi poticaj prekograničnoj suradnji, regionalnoj suradnji. Siguran sam da je ovo tek jedna od prvih velikih investicija Hrvatske i Slovenije zajedno", rekao je Josipović.

Slovenski predsjednik Tuerk kaže kako Slovenija nestrpljivo očekuje ulazak Hrvatske u EU. "Već danas treba početi projekte koji će povećati kohezivnost tih područja s obiju strana granice", kazao je.

Ovom investicijom smještajni kapaciteti Terma Tuhelj porast će na 270 soba, a planirani završetak investicije početak je 2012. godine, a otvaranje je predviđeno za proljeće iduće godine.

Novi hotel prva je ovogodišnja važnija investicija privatnog sektora u hrvatskom turizmu. Na natječaju za gradnju hotela odabrana je tvrtka Meteor grupa iz Varaždina.

Skulpturu Zaglavni kamen izradila je akademska kiparica Mirjana Drempetić Hanžić Smolić iz Zaboka.

Zaglavni kamen posljednji je kamen koji se postavlja na vrh luka građevine, učvrsti sve njezine sile i omogućuje lukovima da održe težinu i statiku. Time postaje najvažniji dio u građenju jer lukovi građevine ne mogu biti stabilni dok se on ne postavi.

(Hina) xvmrs yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙