FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks s francuskim parlamentarcima

Autor: nkot
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u utorak u posjet predsjednicu Skupine prijateljstva Francuska–Hrvatska u Senatu Republike Francuske Michele Andre, a tijekom razgovora sugovornici su istaknuli dobre odnose dviju zemalja, priopćeno je iz Sabora.

Michele Andre naglasila je da je Senat prepoznao važnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te obećala nastavak snažne potpore Hrvatskoj na tom putu, rekavši kako se nada da će u bliskoj budućnosti, u fokusu parlamentarnih razgovora, ponovno biti gospodarska i kulturna razmjena. Hrvatska i Europa dijele zajedničke civilizacijske vrijednosti, a Hrvatsku i Francusku vežu brojne kulturne veze, zaključeno je.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora upoznao je goste sa zakonodavnom procedurom, posebno u segmentu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Obostrano je naglašeno da je, uz kreiranje kvalitetnih zakona, iznimno važno usmjeriti pažnju i na njihovu implementaciju, prema priopćenju.

Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i voditelj Skupine prijateljstva Hrvatska–Francuska Petar Selem također je održao sastanak s Michele Andre. U razgovoru je istaknuta potpora svih političkih opcija francuskog Senata što skorijem ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Petar Selem naglasio je da je Hrvatska imala pred sobom zahtjevne kriterije, te je izrazio uvjerenost da će postignuti napredak biti prepoznat a u sklopu sastanka najavljen je skori posjet dvaju članova Odbora za europska pitanja francuskog Senata Hrvatskome saboru.

Izaslanstvo skupine francusko-hrvatskog prijateljstva pri francuskom Senatu boravi u višednevnom posjetu Hrvatske a tijekom boravka posjetit će Slavonski Brod, Đakovo, Osijek, Vukovar i Ovčaru gdje položiti vijenac u čast žrtvama.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙