FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođen završetak suđenja za trostruko ubojstvo u S. Brodu

Autor: sobr
ZAGREB , 12. travnja 2011. (Hina) - Zbog bolesti drugooptuženog Darka Vukojevića danas je na zagrebačkome Županijskom sudu odgođen završetak suđenja za trostruko ubojstvo braće Dragana i Željka Prgometa te Gorana Begića u središtu Slavonskog Broda 2004.

Nedolazak Vukojevića liječničkom je dokumentacijiom opravdao njegov branitelj, nakon čega su za danas najavljene završne riječi obrane i Tužiteljstva odgođene za 2. svibnja.

Nezadovoljan time, otac ubijene braće Prgomet zamolio je suca Zdravka Majerovića da ne dozvoli daljnje odgađanje postupka.

"Ovo prolongiranje nas ubija i psihički i fizički", kazao je otac ubijenih.

Sudac Majerović na to je kazao da ga razumije, no da nema nikakvih naznaka da optuženi izbjegavaju suđenje niti sumnja u liječničku dokumentaciju Vukojevića, jer bi u suprotnom naložio njegovo privođenje.

Vukojeviću i prvooptuženom Antunu Blaževiću, sudi se već treći put za isti zločin. Prethodne dvije prvostupanjske osuđujuće presude ukinule su Ustavni sud zbog kršenja ljudskih prava i temeljnih sloboda optuženika, te Vrhovni sud iz proceduralnih razloga.

Nakon krvoprolića u središtu Slavonskog Broda nagađalo se da je riječ o obračunu skupina povezanih s Antom Prkačinom i generalom Mladenom Kruljcem, no sudovi nisu povjerovali u tu priču.

(Hina) xso ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙