FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Hudorovićima za ubojstvo i ranjavanje Velićevih

Autor: vhor
KARLOVAC, 7. travnja 2011. (Hina) - Na karlovačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje braći Jurju i Nenadu Hudoroviću i Jurjevu maloljetnu sinu za ubojstvo Mate Velića 25. listopada prošle godine u Karlovcu, koje je kvalificirano kao teško ubojstvo jer je učinjeno zbog bezobzirne osvete, te za pokušaj dvostrukoga teškog ubojstva.

Optužnica ih tereti za ubojstvo Mate Velića i teško ranjavanje njegove žene i kćeri i to zbog osvete jer je Velićev brat Frane 23. listopada u Otoku Oštarijskome teško ranio dva člana obitelji Hudorović. Okrivljenici su, navodi se u optužnici, dva dana nakon toga na staroj karlovačkoj cesti prema teretnom vozilu, u kojemu je bilo pet osoba, ispalili više hitaca iz pištolja te ubili Matu Velića i nanijeli za život opasne ozljede njegovoj supruzi Dragi Jurković i njihovoj maloljetnoj kćeri.

Danas su svjedočili članovi obiju obitelji.

Draga Jurković, supruga ubijenoga Mate Velića i njihov sin Frane Velić, koji je vozio kamion na koji su Hudorovići tijekom vožnje pucali iz svog automobila, rekli su da su s pištoljem u ruci vidjeli samo Jurja Hudorovića, a ne i ostalu dvojicu.

Sudsko će vijeće u nazočnosti branitelja i tužitelja sutra u njezinu domu ispitati ranjenu maloljetnu kćer, čije je zdravstveno stanje, po sudskim podatcima, trajno narušeno zbog ozljeda zadobivenih u tom događaju za koji se sudi Hudorovićima.

Frane Velić je na odlasku iz sudnice Jurju Hudoroviću kazao nešto što sudsko vijeće nije čulo, a Juraj je rekao da mu je Frane prijetio riječima "riješit ću ti najmilije".

Novo ročište s vještačenjima održat će se 12. travnja.

Iako su rasprave javne, zbog mogućeg remećenja javnog reda i mira isključena je rodbina, kazao je sudac Ante Ujević. Svjedoke obiju strana u sudnicu su dovodili i odvodili policajci kako bi se izbjeglo da se sretnu u zgradi suda.

Trećeokrivljeni Hudorović maloljetan je, ali budući da ima više od 14 godina, kazneno je odgovoran te se i njemu sudi u istom postupku s rođacima.

I Hudorovići i Velići su danas dali iskaze da su prije događaja u Otoku Oštarijskom, kad su otac i sin Velić na stočnom sajmu pucali pri čemu je otac teško ranio Zdravka i Zorana Hudorovića, međusobno bili dobri, a da sada žive u strahu.

U početku travnja Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv oca Frane Velića zbog pokušaja teškog ubojstva, a protiv njegova 19-godišnjeg sina, koji je ispalio jedan hitac, za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙