FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić: CCEE pomaže biskupskim konferencijama

Autor: dpos
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestio je sudionike plenarnoga zasjedanja Komisije biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) o aktivnostima CCEE-a i podsjetio ih na osnivanje Vijeća kojemu je cilj pomagati biskupima i biskupskim konferencijama Europe, priopćeno je danas iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Podsjetio je na povijest Vijeća koja seže do Drugoga vatikanskoga koncila te napomenuo kako je Vijeće koje povezuje sve europske biskupe uspostavljeno 25. ožujka 1971. godine.

Kao ciljeve Vijeća naveo je kolegijalnost u hijerarhijskom zajedništvu sa i pod Rimskim prvosvećenikom, zajedništvo s Vijećima drugih kontinenata te na području ekumenizma i "crkvenoga svjedočenja u europskome društvu".

Vijeće će i dalje promišljati aktualne događaje te s nadom zajednički gledati u budućnost, istaknuo je ocjenivši kako je Vijeće biblijski gledano ušlo u znakovitu 40. obljetnicu svoga postojanja.

(Hina) pp/xmkov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙