FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o razvoju investicija u energetici

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - U okviru "Zagrebačkog energetskog tjedna" danas su na stručnom skupu o financiranju projekata i razvoju investicija u energetici pruženi cjeloviti podatci o mogućnostima financiranja, investiranja i poduzetničkog partnerstva u energetici, priopćio je zagrebački Savez za energetiku.

Ključna je poruka skupa, navodi se u priopćenju, "nedovoljna fleksibilnost i brzina rada državne uprave, poglavito u donošenju rješenja o proizvodnji struje iz obnovljivih izvora". Interes i mogućnosti ulaganja u energetiku postoje, no bitna je povezanost svih sudionika - od gospodarskog do javnog sektora.

Predstavnice Europske poduzetničke mreže Hrvatske pozvale su zainteresirane male i srednje poduzetnike da se uključe u mrežu te aktivno prate poslovne ponude i potražnje iz Europske unije. Naglašena je važnost suradnje poduzetnika s Europskom unijom te je najavljeno održavanje Nacionalnog info dana za CIP - eko-inovacije u 2011. koji će se održati 2. svibnja u vijećnici Hrvatske gospodarske komore.

Predstavnici Banco Popolare Croatia predstavili su plasman povoljnih "zelenih" zajmova namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima te građanima i desk EU-a namijenjen kreditiranju projekata kandidiranih za nepovratna sredstva Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP), stoji u priopćenju saveza za energetiku.

"Zagrebački energetski tjedan" održava se od 4. do 9. travnja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića s porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo" te u organizaciji gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske.

(Hina) pp/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙