FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada prihvatila izvješće o radu Agencije za civilno zrakoplovstvo

Autor: mcur
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila Godišnje izvješće o radu Agencije za civilno zrakoplovstvo za 2010. godinu.

Rad Agencije u 2010. godini bio je usmjeren na ostvarenje osnovnih ciljeva postavljenim u Godišnjem programu rada za 2010. godinu. Postavljeno je ukupno 16 osnovnih ciljeva Agencije, različitog značaja i utjecaja na daljnje poslovanje Agencije i na stanje zračnog prometa u Republici Hrvatskoj. Posebna pozornost bila je posvećena ostvarenju, prije svega, uspješnoj provedbi audita međunarodnih organizacija i temeljnoj djelatnosti Agencije u vezi sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade RH..

Prihvaćeno je i Izvješće o radu Odbora za standarde financijskog izvještavanja za 2010. godinu. Odbor je tijekom te godine održao ukupno 10 sjednica, a tijekom godine nastavio je kontinuirano pratiti i prevoditi izmjene Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja, čime je postignuta ažurnost s Europskom unijom.

Usvojen je Godišnji provedbeni plan statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2011. godine, kojim se predviđa provedba 278 redovitih statističkih istraživanja/prikupljanja podataka i 63 ostale statističke aktivnosti koje se odnose na stručne metodološke radove i projekte razvoja kojima je cilj usklađivanje hrvatske statistike sa statistikom Europske unije.

Izmijenjena je i dopunjena Uredba o osnivanju Javne ustanove "Park prirode Lonjsko Polje", kako bi se uskladila sa Zakonom o zaštiti prirode i Zakonom o ustanovama. Između ostalog, izmjenama i dopunama Uredbe propisuje se da u ime Republike Hrvatske osnivačka prava obavlja središnje tijelo državne uprave nadležno za zaštitu prirode, ovlasti Upravnog vijeća Ustanove, sastav Upravnog vijeća Ustanove (najviše pet članova), imenovanje ravnatelja Ustanove na način da ravnatelja imenuje ministar na temelju javnog natječaja koji raspisuje Upravno vijeće. Daje se ovlast ravnatelju Ustanove da raspolaže imovinom i sredstvima Ustanove do iznosa od 250.000,00 kuna samostalno, preko tog iznosa do 1.000.000,00 kuna uz suglasnost Upravnog vijeća, a za iznose koji prelaze tu svotu odluku donosi Upravno vijeće uz suglasnost osnivača, te se propisuje imenovanje stručnog voditelja Ustanove.

Gradu Osijeku dana je suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d. u Zagrebu u iznosu od 35.000.000,00 kuna, s valutnom klauzulom u eurima, na rok otplate od 15 godina, uključujući 2 godine počeka, uz promjenjivu kamatnu stopu u iznosu tromjesečnog EURIBOR-a plus 2,80 posto godišnje uz naknadu za odobravanje i korištenje kredita od 15.000,00 kuna prilikom zaključenja ugovora o kreditu, za financiranje kapitalnih projekata.

Suglasnost je dana i Općini Križ za zaduženje kod trgovačkog društva Kapitel d.o.o. u Ivanić Gradu u iznosu od 3.158.909,37 kuna, beskamatno s rokom otplate od 3 godine nakon završetka ugovorenih radova, za izvođenje radova rekonstrukcije nerazvrstanih cesta Kolodvorske ulice u Novoselcu i Čoporove ulice u Križu.

Donesena je Odluka o načinu vođenja Zbirke podataka o međunarodnim mjerama ograničavanja, fizičkim i pravnim osobama i drugim subjektima na koje se mjere ograničavanja odnose. Odluka se temelji na članku 6. Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja, a sadrži osnovne podatke relevantne za ustroj i vođenje Zbirke, za koju je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, temeljem navedenog Zakona.

Također je donesena Odluka o načinu provođenja međunarodnih mjera ograničavanja raspolaganja imovinom, koja se temelji na članku 4. Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja. Potreba za donošenjem takve odluke proizišla je iz rada Stalne koordinacijske skupine za praćenje provedbe međunarodnih mjera ograničavanja, te slijedom brojnih praktičnih dvojbi i problema s kojima se nadležna tijela za provedbu susreću. Odlukom se utvrđuje način primjene i način ukidanja međunarodnih mjera ograničavanja raspolaganja imovinom.

Vlada je dala suglasnost na Izmjene i dopune Statuta Pravosudne akademije. S obzirom na to da je Akademija preselila sjedište na novu adresu, Statut je bilo potrebno izmijeniti u tom dijelu. Također, u Statutu je uvedena razlika između pečata koji Akademija koristi u svakodnevnoj uporabi i pečata koji koristi kada obavlja poslove unutar svojih javnih ovlasti. Između ostalih izmjena i dopuna, propisuje se da Upravno vijeće ima 11 članova, s obzirom na to da je sastav Vijeća proširen s dva člana predstavnika zaposlenika Akademije, priopćeno je iz Vlade RH.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙