FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: Saleh odbio pomoć zemalja Perzijskog zaljeva

Autor: vrad
SANA, 8. travnja 2011. (Hina/AFP) - Kontroverzni jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh je u govoru pred više tisuća pristaša u Sani u petak odbio ponudu zemalja Perzijskog zaljeva za posredovanje u kojoj traže njegov odlazak, izvijestila je državna televizija.

"To je očito miješanje u unutarnje stvari Jemena", rekao je Saleh koji je na vlasti već 32 godine i od konca siječnja sučeljava se s neviđenim prosvjedima u kojima se traži njegov trenutačni odlazak.

Vijeće za suradnju u Perzijskom zaljevu (CCG), u kojemu je šest arapskih monarhija u regiji, ponudilo je svoje posredovanje po kojemu bi Saleha na predsjedničkoj dužnosti zamijenio potpredsjednik Abed Rabo Mansur.

"Rođeni smo slobodni i slobodno možemo odlučiti", dodao je Saleh koji je rekao da je spreman prepustiti vlast, ali u okviru redovitog prijenosa vlasti do početka 2012.

"Drugi nas moraju poštovati. Svi odreda odbacujemo urote protiv demokracije, ustava i slobode", dodao je predsjednik koji se našao u izolaciji pošto su zadnjih tjedana dio vojnih dužnosnika te plemenski i vjerski vođe prešli na stranu oporbe.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙