FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: Petero mrtvih u sukobima u Sani, nemiri u Hudajdi

Autor: vrad
SANA, 5. travnja 2011. (Hina/AFP) - U sukobima pristaša i protivnika predsjednika Alija Abdulaha Saleha u utorak u Sani najmanje je pet osoba izgubilo život, među kojima dvojica vojnika, po novim podatcima vojnih izvora i sigurnosnih služba.

"Pet osoba je poginulo, a četiri su ranjene" u sukobima pokraj Trga promjena, gdje se održavaju prosvjedi, rekao je čelnik sigurnosne službe. Protivnici predsjednika Saleha traže njegovu ostavku. Demonstranti su bacali kamenje na Salehove pristaše koji su uzvratili pucnjevima, a jedna je vojna jedinica osiguravala središte grada u kojem se odvijaju prosvjedi.

Vojni izvori su objavili kako su poginula dvojica vojnika 1. vojne divizije pod zapovijedanjem generala Alija Mohsena al-Ahmara koji je prešao na stranu oporbe i da je petnaest osoba ranjeno.

Televizija Al Džazira izvijestila je kako su neredi izbili i u Hudajdi, luci na Crvenom moru, gdje je policija napala prosvjednike koji su pokušali organizirati prosvjedni marš do zgrade pokrajinske vlade. Skup je sazvan zbog ubojstva 17 sudionika prosvjeda u gradu Taezu u nemirima koji su izbili u ponedjeljak. Televizija je javila kako su u sukobima u Hudajdi ranjene stotine osoba, a policija je suzavce rastjerala prosvjednike.

Oporbene stranke su zatražile od međunarodne zajednice, regionalnih sila i organizacija za zaštitu ljudskih prava da pomognu u zaustavljanju krvoprolića u zemlji.

Više od 120 osoba je poginulo, a više od 5 000 je ozlijeđeno u prosvjedima koji su počeli 11. veljače u Jemenu, a Human Rights Watch pozvao je Ujedinjene narode da obustave vojnu pomoć toj zemlji kao odgovor na stradanje civila.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙