FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kremlj: dužnosnici moraju otići iz upravnih odbora tvrtki

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 31. ožujka 2011. (Hina) - Dužnosnici ruske vlade koji su u upravnim odborima državnih tvrtki morat će otići kako bi na njihovo mjesto došli neovisni direktori, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare savjetnik ruskog predsjednika za gospodarstvo Arkadij Dvorkovič, a prenose ruski mediji.

Tako će mjesta u upravnim odborima velikih državnih tvrtki morati napustiti zamjenik premijera Igor Sečin, ministar financija Aleksej Kudrin, prvi zamjenik premijera Viktor Zubkov, ministar energetike Sergej Šmatko i ministar prometa Igor Levitin.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev iznio je u srijedu plan za poboljšanje poslovne klime i popis mjera za privlačenje stranog kapitala u rusko gospodarstvo. Na sastanku s državnim dužnosnicima i tajkunima u metalurškom središtu Magnitogorsku na Uralu govorio je o lošoj investicijskoj klimi u zemlji i pozvao je državne dužnosnike da do sredine 2011. napuste svoja mjesta u upravnim odborima državnih tvrtki te da na njihova mjesta dođu neovisni direktori.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙