FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pucnjavi u Riju ipak 11 mrtvih i 18 ranjenih

Autor: vrad
RIO DE JANEIRO, 7. travnja 2011. (Hina/AFP) - U pucnjavi u četvrtak u školi na zapadu Rija 11 osoba je poginulo, među kojima i napadač, a 18 je ranjeno, po novim podatcima koji govore o nešto manjem broju poginulih i ranjenih, koje je objavio tajnik za zdravstvo u Riju, Sergio Cortes, a prenijela je službena agencija Brasil.

Sergio Cortes dodao je da su sve žrtve napadača bili učenici, među kojima su većina bile djevojčice.

Broj ranjenih, među kojima i nekolicina s teškim ozljedama, smanjen je s 22 na 18.

Neki ranjenici su pogođeni hitcima u glavu i prevezeni su u najbližu bolnicu Alberta Sweitzera u četvrti Realengo, gdje je osnovna škola u kojoj se napad dogodio. Nešto prije podneva ozlijeđene osobe su prevezene u druge tri bolnice.

Gradonačelnik Realenga rekao je da je napadač, koji se ubio kada je policija stigla na mjesto nesreće, bivši učenik te škole.

Mediji pišu da je ušao u zgradu rekavši da će održati govor, a zatim je otvorio vatru na učenike.

"Policajac ga je uspio raniti u pucnjavi, ali se mladić ubio ispalivši si metak u glavu", rekao je redarstvenik Djalma Beltrame.

"Da policija nije tako brzo intervenirala tragedija bi bila i veća, jer je napadač imao veću količinu streljiva i dvije puške", dodao je.

"Došao je u školu s nakanom da to učini. Ostavio je pismo u kojemu kaže da će se ubiti pošto izvrši ono što je naumio. To pismo nema nikakva smisla", dodao je Beltrame.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙