FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pucnjavi u školi u Riju 13 mrtvih, 22 ranjena

Autor: vrad
RIO DE JANEIRO, 7. travnja 2011. (Hina/AFP) - Bivši učenik zapucao je u četvrtak na učenike i osoblje jedne škole na zapadu Rija, usmrtivši 12 osoba i ranivši 22, nakon čega je počinio samoubojstvo, po posljednjim podacima koje su objavili vatrogasci.

"Po informacijama koje imamo, trinaest osoba je poginulo, a dvadeset dvije su ranjene iz vatrenog oružja, među kojima neki u glavu", rekao je vatrogasni brigadir Evandro Bezerra za televizijsku mrežu Globo News.

Većina ranjenika prevezena je u najbližu bolnicu Alberta Schweitzera u četvrti Realengo, gdje je ta osnovna škola koju pohađaju učenici između devet i četrnaest godina starosti.

Među žrtvama je i napadač, Wellington Menezes de Oliveira star 24 godine, rekao je brigadir.

Po riječima gradonačelnika Realenga, riječ je o bivšem učeniku te škole koji se ubio kada je policija stigla na mjesto nesreće.

Mediji pišu da je ušao u zgradu rekavši da će održati govor, a zatim je otvorio vatru na učenike.

"Policajac ga je uspio raniti u pucnjavi, ali se mladić ubio ispalivši si metak u glavu", rekao je redarstvenik Djalma Beltrame.

"Da policija nije tako brzo intervenirala tragedija bi bila i veća, jer je napadač imao veću količinu streljiva i dvije puške", dodao je.

"Došao je u školu s nakanom da to učini. Ostavio je pismo u kojemu kaže da će se ubiti pošto izvrši ono što je naumio. To pismo nema nikakva smisla", dodao je Beltrame.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙