FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: Ministar za ljudska prava podnio ostavku

Autor: vrad
SANA, 20. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Jemenski ministar za ljudska prava Huda al-Ban izjavio je da je podnio ostavku na dužnost u vladi u znak prosvjeda protiv nasilja nad demonstrantima u petak u Sani, gdje je poginulo više od 50 ljudi.

Al-Ban je u priopćenju objavljenom u noći na nedjelju rekao da je odluku o odlasku iz vlade i stranke Općeg narodnog kongresa predsjednika Alija Abdulaha donio u znak prosvjeda protiv "okrutnog pokolja" nad sudionicima prosvjeda na Sveučilišnom trgu u Sani, koji su tražili predsjednikov odlazak.

Istu je odluku donio i podtajnik u istom ministarstvu Ali Tajsir.

Ministri za turizam i vjerska pitanja Nabil al-Fakih i Hamud al-Hatar podnijeli su ostavke početkom tjedna, ocijenivši da je neopravdana primjena sile nad prosvjednicima.

Jemenski vjerski čelnici pozvali su pripadnike redarstvenih snaga da ne pucaju na prosvjednike i optužili su predsjednika Saleha za "pokolj" u petak.

Vlada je u subotu na ulice Sane poslala tenkove i drugo teško oružje kako bi zaštitila važnije objekte, a policija je gumenim metcima i suzavcem ranila najmanje 13 osoba.

Prosvjedi u Jemenu traju od konca siječnja, a prosvjednici traže političke slobode i ostavku predsjednika Alija Abdulaha Saleha koji je na vlasti već 32 godine.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙