FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje napadačima na autobus s navijačima PAOK-a

Autor: sobr
ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Devetorici mladića u dobi od 18 do 23 godine danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo suđenje zbog napada na autobus s uglednim gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a, u kojem su lani u prosincu u Zagrebu ozlijeđene četiri osobe.

Dvojica od devetorice izgrednika priznali su napad na autobus, dok su ostali izjavili da se ne osjećaju krivima.

Optužene se tereti da su "iz mržnje doveli u opasnost živote i imovinu" jer su 14. prosinca oko 13 sati u Novom Zagrebu zajedno s 30-ak nepoznatih huligana kamenovali autobus s 40-ak VIP gostiju iz Grčke i kroz razbijene prozore ubacili najmanje tri zapaljene bengalke. Širenje požara spriječili su vatrogasci. Autobus je bio u pratnji policije koja je priskočila u pomoć ozlijeđenima u autobusu i uspjela uhititi nekoliko napadača.

Huligani su, po tvrdnjama Općinskog državnog odvjetništva, napali autobus s namjerom da "ugroze tjelesni integritet putnika" i to zbog snažno izražene nesnošljivosti prema PAOK-ovoj navijačkoj skupini.

U nastavku suđenja saslušat će se policajci i pregledati snimke nadzornih kamera koje su zabilježile izgred.

Sutkinja Sanda Bramberger Ostoić u pritvoru je zadržala dvojicu optuženih koji su već ranije kažnjavani zbog navijačkih izgreda, a ostale je pustila na slobodu.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙