FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: HDZ nikada neće oprostiti Jovanoviću

Autor: trub
ZAGREB, 6. travnja 2011.(Hina) - Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je SDP-ovom saborskom zastupniku Željku Jovanoviću poručila da mu njezina stranka nikada neće zaboraviti ni oprostiti optužbe o HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, istaknuvši da će se stranka svim pravnim sredstvima boriti protiv takvog govora mržnje.

Oslovivši ju kao "odabranu nasljednicu Ive Sanadera", Jovanović je premijerku u saborskom aktualnom prijepodnevu upitao kako misli da u Hrvatskoj preživljavaju građani s 2000 kuna plaće ili mirovine.

"Ovo nije pitanje, nego samo nastojanje da se uvrijedi", odgovorila mu je Kosor, naglasivši da nije nasljednica jer Hrvatska nije monarhija nego zemlja u kojoj vlada parlamentarna demokracija u kojoj se premijer i vlada biraju u parlamentu.

"Uredno radimo svoj pisao, unatoč tomu što zastupnik Jovanović ne radi ništa drugo nego nastoji diskreditirati HDZ. U tom su smislu i njegove izjave o HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, što mu HDZ neće nikada zaboraviti ni oprostiti i svim će se pravnim sredstvima boriti protiv ljudi koji mrze, diskreditiraju i nastoje drugima nanijeti zlo, a pritom brane sve potencijalne kriminalce u svojim redovima", poručila je Jovanoviću.

Uzvratila mu je i protupitanjem kako se može ljetovati na Brijunima za 7 kuna, te plaća li se za to PDV.

"Zaprepašten sam odgovorom jer mi je na isti način odgovarao i Ivo Sanader", odgovorio joj je Jovanović.

Ranko Ostojić (SDP) upitao je Kosor zna li koliko stoji cijena benzina budući da, kako je rekao, taj podatak na posljednjem aktualnom prijepodnevu nije znala.

Kosor mu je pročitala najviše dopuštene razine za sve vrste goriva, te dodala kako pretpostavlja da ne mora iznijeti i podatke za cijene na pojedinim benzinskim crpkama. "Ali, ako je potrebno pripremit ću vam i te podatke", odgovorila je Ostojiću.

On je, pak, premijerki poručio kako je zadatak premijerke brinuti da se ne dogodi cijenovni udar na građane u čemu, kaže, nije uspjela.

Biljana Borzan (SDP) prozvala je Vladu da pogoduje privatnicima, a na račun javnog zdravstva, primjer čega vidi u aferi Medikol i nabavci PET/CT uređaja.

Model javno-privatnog partnerstva u ovom slučaju pokazuje da javni novac ide u privatni džep i to je model HDZ-a, kazala je SDP-ova zastupnica i upitala premijerku kad će prestati pogodovati pojedincima.

"Ja i moja vlada ne pogodujemo pojedincima i to što je izrečeno čista je laž", odgovorila joj je Kosor.

Ova Vlada vodi žestoku borbu protiv korupcije, radilo se o stanovima u HEP-u, nabavci lijekova za Gradske ljekarne u Zagrebu, nas se ne tiče iz koje je tko stranke, kazala je.

Kosor je prozvala SDP da u Zagrebu za šefove u podružnicama Zagrebačkog holdinga postavlja svoje, stranačke ljude, a kao primjer navela Plinaru te Pučko otvoreno učilište gdje su, kazala je, postavljeni članovi SDP-a i HNS-a, opisavši to riječima - "svi na posao, posao samo za SDP".

(Hina) xtr/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙