FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Purda posjetio Hrvatski sabor

Autor: rkor
ZAGREB, 10. ožujka 2011.(Hina) - Vukovarski branitelj Tihomir Purda koji je oslobođen iz ekstradicijskog pritvora u Zenici u BiH gdje je proveo 57 dana, danas je na poziv zastupnika HDZ-a Petra Mlinarića posjetio Hrvatski sabor i tom je prigodom novinarima potvrdio da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor biti kuma njegovom četvrtom djetetu.

Purda je jutros, naime, na osobni zahtjev posjetio i premijerku Jadranku Kosor, a novinarima je u Saboru kazao kako je tom prigodom premijerku zamolio da bude kuma njegovom djetetu što je ona i prihvatila.

Kazao je kako je premijerka Kosor zaslužna "što je on danas tu, na hrvatskom tlu".

Purda je pozdravio saborske zastupnike s galerije u sabornici, a oni su mu zapljeskali.

Novinarima je Purda kazao i kako je oduševljen Saborom.

Tihomir Purda uhićen je 5.siječnja pošto je Srbija za njim raspisala međunarodnu tjeralicu zbog navodnih ratnih zločina. Njegovo uhićenje izazvalo je nezadovoljstvo hrvatskih građana, posebice branitelja, a u javnosti se otvorilo niz pitanja, kao što su primjerice priznanja hrvatskih branitelja iznuđena pod torturom u logorima u Srbiji.

DORH je utvrdio da nema dokaza da je Purda počinio ratne zločine te nije tražio njegovo izručenje, a na kraju je srbijansko pravosuđe odustalo od njegova progona i zahtjeva za izručenjem.

(Hina) xrkor ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙