FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski pobunjenici smatraju da NATO djeluje presporo

Autor: mhaj
BENGAZI , 5. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Libijski pobunjenici koji se bore protiv snaga Moamera Gadafija, u utorak su kritizirali NATO, ocijenivši kako presporo djeluje te smatraju da bi od UN-ova Vijeća sigurnosti trebalo zatražiti suspenziju NATO-ove misije ukoliko "posao ne bude obavljen kako treba".

Vođa pobunjeničkih snaga Abdel Fatah Younes izjavio je kako NATO-ova neaktivnost omogućuje Gadafijevim snagama svakodnevno napredovanje i ubijanja ljudi u gradu Misrati. NATO je od koalicijskih snaga SAD-a, Britanije i Francuske preuzeo operacije u Libiji 31. ožujka, čime je Savez postao odgovoran za zračne napade na Gadafijevu vojnu infrastrukturu te nadziranje zone zabrane letenja i embargo na oružje.

"NATO-ove reakcije vrlo su spore. Najprije jedan časnik nazove drugoga, a zatim ih se izmijeni još nekoliko dok se ne stigne do glavnog zapovjednika, da bi on potom o svemu izvijestio lokalnog zapovjednika. Za to je potrebno osam sati", rekao je Younes. "Ili će NATO obavljati posao kako treba ili ćemo od Vijeća sigurnosti zatražiti suspenziju njegovih operacija ovdje", kazao je Younes na konferenciji za novinare održanoj u Bengaziju, upozorivši kako je "Misrata pred potpunim istrebljenjem". "NATO-ove snage nas tu i tamo bombardiraju, dopuštajući da stanovništvo Misrate svakodnevno pogiba i umire. NATO nas je razočarao", kazao je Younes.

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙