FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skupština Europske federacije sindikata poljoprivrede

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. travnja 2011. (Hina) - U organizaciji Europske federacije sindikata hrane, poljoprivrede i turizma u Dubrovniku je danas počela s radom Glavna skupština sindikata poljoprivrede.

Skup je okupio pedesetak predstavnika sindikalnih organizacija iz tridesetak europskih zemalja, a njegova središnja tema je "Jačanje socijalnog dijaloga u poljoprivredi u novim državama članicama EU i zemljama kandidatkinjama - održivost u poljoprivredi".

U ime domaćina Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, sudionike je pozdravio predsjednik Josip Pavić. Kazao je kako sve događaje na području poljoprivrede obilježava gospodarska kriza te će u tom svjetlu pokušati pronaći rješenje, odnosno kako će se dalje postaviti sindikat.

Za nas u Hrvatskoj važno je vidjeti kako se naše europske kolege postavljaju prema tom problemu i kako ga riješiti, naglasio je Pavić dodajući kako Hrvatska napokon mora početi štititi svoju poljoprivrednu proizvodnju, posebno kad je riječ o proizvodnji hrane.

Sudionici skupa raspravljat će i o održivosti i mobilnosti u poljoprivredi, te organizaciji sindikalnih organizacija u aktualnoj europskoj situaciji.

(Hina) xddub ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙