FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: Ubijen pristalica predsjednikova režima

Autor: mhaj
ADEN , 9. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Pristalica režima predsjednika Alija Abdalaha Saleha, ubijen je u srijedu u nemirima u pokrajini Hadramut na jugoistoku Jemena, izvijestili su pripadnici snaga sigurnosti.

"Jedan od Salehovih pristalica ubijen je, a još je jedan ozlijeđen u sukobima s protivnicima režima", u pokrajini Hadramut, izvijestio je dužnosnik koji je žalio ostati anoniman.

Prosvjedi u Jemenu ne jenjavaju od početka veljače, a u sukobima je poginulo više desetaka ljudi diljem zemlje. Protivnici vladajućeg režima traže odlazak predsjednika Ali Abdulaha Saleha. Saleh, koji je već 32 godine na vlasti u toj siromašnoj zemlji na arapskom poluotoku, objavio je da će otići samo ako se tako "odluči na izborima". Obećao je 2. veljače da će provesti reforme i da se neće ponovo kandidirati na idućim predsjedničkim izborima 2013., ali prosvjednicima to nije dovoljno, zbog čega su početkom veljače na ulice Sane počeli izlaziti studenti i predstavnici oporbe i aktiviste, zahtijevajući hitan odlazak s vlasti predsjednika Saleha. Prosvjedi su se ubrzo proširil na cijelu zemlju.

Jemenski uleme zabranili su primjenu sile prema prosvjednicima, ali pristaše predsjednika Saleha, naoružani batinama, kamenjem i hladnim oružjem, gotovo svakodnevno napadaju antivladine prosvjednike.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙