FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: oporba jača prosvjeda, provladine snage napadaju

Autor: bnov
SANA, 6. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Jemenska oporba pozvala je u nedjelju na intenziviranje prosvjeda do ostavke šefa države, nakon što je predsjednik Ali Abdalah Saleh odbio prijevremeni odlazak.

Jemenski predsjednik na vlasti već 32 godine odbacio je u subotu prijedlog oporbe posredstvom vjerskih dostojanstvenika o njegovu odlasku prije kraja godine, tvrdeći da će ostati na položaju do kraja mandata 2013.

Položaj predsjednika "predstavlja njegovu političku smrt i ulica je zasad naše jedino pribježište", izjavio je Mohamad al-Sabri, glasnogovornik parlamentarne oporbe.

"Pozivamo sav narod na intenziviranje prosvjeda u svim regijama kako šef države ne bi imao druge opcije osim odlaska", dodao je on.

Istovremeno, provladini pristaše napali su kamp prosvjednika južno od Sane kako bi omeli održavanje demonstracija, kažu očevici i vođe prosvjednika.

"Jake snage sastavljene od članova vladajuće stranke napale su naš kamp kamenjem i štapovima. Ozlijeđeno je 25 osoba, šest ih je u teškom stanju", rekao je vođa prosvjeda u gradu Ibbu, južno od glavnog grada Saane.

(Hina) xbnš/xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙