FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 4. travnja

Autor: bcav
ZAGREB, 3. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 4. travnja.

BRUXELLES - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjelovat će na Konferenciji predsjednika nacionalnih parlamenata Europske unije u raspravi o dvije teme: Parlamentarni nadzor zajedničke vanjske i sigurnosne politike i zajedničke sigurnosne i obrambene politike te Parlamenti, javno mišljenje i mediji. Bebić će tijekom konferencije održati niz bilateralnih konzultacija s predsjednicima parlamenata zemalja članica EU-a.

DUBROVNIK - Komemoracija u povodu 15. godišnjice pogibije američkog ministra trgovine Rona Browna održat će se u dubrovačkoj Memorijalnoj kući Rona Browna. Prije toga hrvatsko i američko izaslanstvo položit će vijence na mjestu na kojem se na brdu Sv. Ivana srušio zrakoplov. Brown je predvodio trgovačku misiju u jugoistočnoj Europi kojoj je svrha bila promicati demokraciju i trgovinu u regiji koja je tada upravo izlazila iz rata. Njegov zrakoplov pao je pri slijetanju u Dubrovnik, a osim ministra, poginule su još 34 osobe.

TUNIS - Talijanski premijer Silvio Berlusconi stiže u posjet Tunisu gdje će s tamošnjim dužnosnicima pokušati pronaći rješenje za priljev velikog broja tuniskih imigranata na talijanski otok Lampedusu. Talijanska vlada traži od Tunisa da zaustavi odlaske imigranata sa svog teritorija i da preuzme one koji su već stigli u Italiju.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙