FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 23. ožujka

Autor: bcav
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 23. ožujka.

OTOČEC OB KRKI - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik Republike Slovenije Danilo Tuerk neformalno će se sastati u hotelu "Grad Otočec" u Otočcu ob Krki. Teme razgovora bit će bilateralni odnosi dviju zemalja, odnosi u regiji te najnoviji razvoj događaja na Mediteranu. Predstavnici medija mogu snimiti početak susreta u 13.30, a nakon susreta, u 14.30 predviđene su izjave dvojice predsjednika.

TBILISI - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravi u službenom posjetu Gruziji gdje će najvišim dužnosnicima te zemlje prenijeti hrvatsku potporu nastojanjima za ulaskom u NATO i EU. Bebić će se u srijedu u Tbilisiju sastati s predsjednikom parlamenta Davidom Bakradzeom, potpredsjednikom vlade i državnim ministrom za europske i euroatlantske integracije Giorgijom Baramidzeom i premijerom Nikom Gilaurijom. Parlamentarna, multilateralna i gospodarska suradnja, potpora Hrvatske punopravnom članstvu Gruzije u NATO-u i pregovorima o Sporazumu o pridruživanju s EU-om bit će glavne teme razgovora predsjednika Sabora i najviših dužnosnika te zemlje na južnom Kavkazu s 4,6 milijuna stanovnika.

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović primit će u službeni posjet izaslanstvo Zapovjedništva za transformaciju NATO-a, predvođeno zapovjednikom generalom zbora Stephanom Abrial-om, koje se nalazi u posjetu Hrvatskoj i hrvatskim Oružanim snagama (izjave za medije u 16,15 sati, Ministarstvo obrane, Sarajevska cesta 7, objekt br. 15).

BEOGRAD - Ruski premijer Vladimir Putin boravit će u radnom posjetu Srbiji gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsjednicom parlamenta Slavicom Đukić Dejanović. Očekuje se da će među temama razgovora dominirati gospodarska pitanja te da će se najvažniji dio razgovora odnositi na projekt magistralnog plinovoda "Južni tok". Što se tiče političkih tema, kako javljaju srbijanski mediji, u središtu pozornosti bit će Kosovo.

LISABON - Portugalski parlament glasovat će o najnovijim vladinim mjerama štednje, o čemu ovisi sudbina manjinske socijalističke vlade, dan prije održavanje Europskog summita. Premijer Jose Socrates zaprijetio je da će dati ostavku ako oporba ne prihvati mjere. Glavna oporbena stranka Socijaldemokrati odbija ih poduprijeti i poziva na prijevremene izbore, što komplicira nastojanja zemlje da izbjegne sudbinu Grčke i Irske koje su bile prisiljene prihvatiti pakete pomoći za izlazak iz krize. Najnovije mjere uključuju daljnje smanjivanje proračuna kako bi vlada ostvarila cilj o smanjenju proračunskog manjka na 4.6 posto bruto društvenog proizvoda, nakon prošlogodišnjih 7,3 posto.

DEŽURNI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Sonja Djerasimović

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga/xbcav ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙