FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović sudjelovao u humanitarnoj nogometnoj utakmici

Autor: dmak
ZAGREB, 2. travnja 2011. (Hina) - Humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Republike Ivo Josipović, i Humanih zvijezda Zeline, čiji je prihod od prodaje ulaznica namijenjen izgradnji centra za dnevni boravak udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Srce iz Svetog Ivana Zeline, odigrana je danas u Zelini.

Predsjednik Josipović predsjednici Udruge Srce Đurđici Penava uručio je donacijski ček na 45.000 kuna, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donacijski ček na 100.000 kuna.

Zahvalivši na donacijama Penava je rekla kako iako su krizna i teška vremena udruga teži dovršenju centra koji će pridonijeti još kvalitetnijoj provedbi programa, projekata i drugih aktivnosti u korist djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Predsjednik Josipović nakon odigranog prvog poluvremena izjavio je novinarima kako prati rad više humanitarnih udruga i da se uvijek odazove kada treba pomoći. "Mislim da se i ovdje u Zelini pokazala humanost na djelu, došli su ljudi koji su zaista bili zvijezde u sportu i danas su odvojili vrijeme u namjeri da pomognu djeci i ljudima koji o njima brinu", rekao je predsjednik.

Na novinarsku upit čini li se dovoljno, odnosno tvrdnju da se građani uključuju u akcije pomoći tek kad im se pridruže zvučnija imena, Josipović je rekao kako misli da su hrvatski građani humani i da pomažu. "Vidjeli ste da i kad prosvjeduju izražavaju sućut stradalima, čak i dalekom Japanu. Hrvatska je iskusila i razaranje i žrtve i zna što je to nevolja. Ne mislim da hrvatski građani i građanke nisu humani i da ne brinu o onima kojima je pomoć potrebna, naravno, u granicama svojih mogućnosti", rekao je Josipović.

Potom je obišao gradilište budućeg centra vrijednog dva milijuna kuna u čiju je izgradnju do sada utrošeno nešto više od 500.000 kuna.

Grad Sveti Ivan Zelina osigurao je zemljište od 1300 četvornih metara za izgradnju centra i konitunirano pomaže udrugu, rekao je gradonačenik Vlado Žigrović.

Utakmica je odigrana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). U njoj su sudjelovali brojni bivši uspješni nogometaši i sportski djelatnici, među kojima i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, Velimir Zajec, "brončani" vatreni Krunoslav Jurčić, Branko Strupar, Tomislav Rukavina, Silvio Marić i mnogi drugi.

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙