FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio predstavnike Unsko-sanskog kantona

Autor: dmus
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u petak izaslanstvo Unsko-sanskog kantona, kojeg je predvodio premijer Hamdija Lipovača i predstavnike C.R.E.A.M. (Community Realization European Aid Masterplan) Croatia PPP Alliance, priopćeno je iz ureda predsjednika.

Izaslanstvo je upoznalo predsjednika Josipovića s djelovanjem C.R.E.A.M.-a, agencijom Europske unije za koordiniranje infrastrukturalnih projekata koja je dio mreže za obnovu i razvoj i javno-privatnog partnerstvo. Aktivna je u novim članicama i zemljama kandidatima za EU te poveznica između novih i starih članica EU kroz gospodarstvo, znanost i politiku, stoji u priopćenju.

Tijekom susreta, dodaje se u priopćenju, predsjedniku Josipoviću predstavljen je, između ostalih, projekt Cargo Bihać, projekt C.R.E.A.M. Croatia za obnovu zračne luke Željava u Bihaću, najveće podzemne zračne luke i nekadašnje baze JNA na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Josipović se krajem veljače u Bihaću susreo s čelnicima Unsko-sanskog kantona, s kojima je razgovarao o realizaciji važnih projekata poput plinofikacije, obnove unske pruge i aerodroma Željave, te o razvoju konzularnih odnosa.

Tad je, između ostalog, izrazio nadu da će stručnjaci ubrzo provjeriti može li se i na koji način aerodrom Željava, koji je dijelom u BiH a dijelom u RH, privesti svrsi.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙