FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi za sklapanje štetna ugovora

Autor: pgas
SPLIT, 9. ožujka 2011. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskih državljana I. T. (1957.) zbog sklapanja štetna ugovora te protiv D. B. (1958.) i M. B. (1966.) za pomaganje u sklapanju toga ugovora, oštetivši vlasnika nekretnina za blizu osam milijuna eura, objavilo je danas državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Optuženi D. B. kao predsjednik i M.B. kao član nadzornog odbora trgovačkog društva u Splitu su 26. svibnja 2008., iako su znali da je tržišna vrijednost nekretnina tog trgovačkog društva znatno viša, dali suglasnost okrivljenom I. T., direktoru društva, da s drugim trgovačkim društvom ugovori kupoprodaju zemljišta i poslovnih zgrada za oko 10,6 milijuna eura, iako je stvarna tržišna vrijednost tih nekretnina bila viša od 18 milijuna eura, navodi odvjetništvo.

Okrivljeni su da su se s kupcem nekretnina dogovorili da se dio kupoprodajne cijene od 980.000 eura podmiri prijenosom stopostotna poslovnog udjela trećega trgovačkog društva, a onda su zaključili i dodatak ugovora kojim se ugovorena cijena zbog nepodmirenih obveza toga trećeg trgovačkog društva smanjuje za 437.511,55 eura, iako su znali da je iznos ugovorene cijene znatno veći od stvarne vrijednosti udjela toga trgovačkog društva.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙