FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 25. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 25. ožujka:

ZAGREB - Predstavnici Financijske agencije (Fina) na konferenciji za novinare detaljnije će izvijestiti o nepodmirenim obvezama poslovnih subjekata u Hrvatskoj - po ročnosti, županijama i djelatnostima. Iz Fine su u četvrtak objavili kako je ukupan iznos prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje u siječnju iznosio 36,7 milijardi kuna, što je povećanje za 2,5 posto ili za 900 milijuna kuna u odnosu na mjesec prije, a na taj je porast najviše utjecalo povećanje neizvršenih obveza poslovnih subjekata u dugotrajnoj blokadi. Pritom iz Fine napominju kako podaci pokazuju trend povećanja dugotrajnih blokada, od 360 i više dana, te smanjenje kratkotrajnih blokada, do 60 dana (10,00 sati, Fina, Vrtni put 3).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske udruge banaka (HUB) na susretu s novinarima predstavit će HUB Analize pod nazivom "Rast kreditiranja poduzeća u krizi: što leži iza pozitivnih brojki?". Proteklu je godinu obilježio početak oporavka kreditiranja poduzeća uz početak smanjenja kamatnih stopa. Za razliku od kredita stanovništvu, krediti poduzećima ponovo se kreću prema dugoročnom rastućem trendu. Anketno mjerenje strogosti kreditnih politika banaka pokazuje da su banke započele s relaksacijom kriterija za odobravanje kredita, navode iz HUB-a (10,00 sati, velika dvorana HUB-HROK, Centar kaptol, Nova Ves 17).

ZAGREB - U sklopu međunarodnog sajma turizma CroTour koji se odražava na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održat će se međunarodni stručni skup "Održivo upravljanje destinacijom" u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Svjetske turističke organizacije (9,30 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

BJELOVAR - Na sajamskom prostoru u Gudovcu bit će otvoren 14. proljetni međunarodni bjelovarski sajam na kojem će do 27. ožujka sudjelovati gotovo 400 izlagača iz Hrvatske i desetak europskih zemalja. Kako je najavljeno, bjelovarski proljetni sajam otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković (11,00 sati, Sajamski prostor Gudovac).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙