FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena multimedijska izložba "Zajedno za sigurniji internet"

Autor: tkol
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - U Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku danas je otvorena multimedijska izložba "Zajedno za sigurniji internet".

Riječ je o izložbi učeničkih radova iz cijele Hrvatske koji široj javnosti otkrivaju kako sigurnost na internetu izgleda promatrana dječjim očima.

Otvarajući izložbu državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić upozorio je kako je značaj i uloga informacijsko-komunikacijske tehnologije u svakodnevnom životu neupitna.

Kako su zlouporabama obično izložena djeca, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, sa svojim partnerima, aktivno djeluje na informiranju i edukaciji učenika, roditelja i šire javnosti o potrebi sigurne i odgovorne uporabe interneta, rekao je Lučić.

Izložba "Zajedno za sigurniji internet", kako je kazao, samo je jedna u nizu aktivnosti koje se poduzimaju u tom smjeru.

Na izložbi su predstavljeni radovi učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su, u sklopu akcije "Sigurniji internet za djecu" zajednice Suradnici u učenju, okupljene oko portala ucitelji.hr te digitalnog časopisa Pogled kroz prozor, svojim radovima upozorili vršnjake na moguće opasnosti na internetu te ih savjetovali kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu.

Cilj izložbe je, kako je rečeno, podići razinu svijesti šire javnosti o potrebi sigurne i odgovorne uporabe informacijsko komunikacijske tehnologije, s naglaskom na djecu kao aktivne korisnike interneta.

(Hina) xpp/xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙