FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cjelokupna dobit Ine u zakonske rezerve i zadržanu dobit

Autor: dduk
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Ine dao je suglasnost na revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu te odobrio prijedlog Uprave za raspodjelu dobiti koja se u cijelosti treba rasporediti u zakonske rezerve i zadržanu dobit, izvijestila je danas Ina putem Zagrebačke burze.

Ina Grupa je u 2010. godini ostvarila neto dobit od 958 milijuna kuna, dok je u 2009. imala gubitak od 392 milijuna kuna.

Ina je u prošloj godini ostvarila porast proizvodnje ugljikovodika od 15,7 posto, što je prvenstveno rezultat povećanja proizvodnje u Sjevernom Jadranu i Siriji, a to je, uz rast cijena nafte kao i rafinerijskih marži te povećanja učinkovitosti kompanije, pridonijelo pozitivnom poslovnom rezultatu.

S druge strane, gubitak Ine u trgovini plinom prošle godine iznosio je 335 milijuna kuna, a pala je i količinska prodaja naftnih derivata i to za 9,6 posto u veleprodaji i za 5,9 posto u maloprodaji.

U 2010. godini Ina Grupa je ostvarila neto prihod od prodaje od 25,9 milijardi kuna ili 15,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kapitalna ulaganja Ina Grupe prošle godine iznosila su 2,89 milijardi kuna, a godinu ranije 4,5 milijardi kuna.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙