FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Perharić: Krško će tijekom noći biti sposobno za uključenje

Autor: mbur
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Član Uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoje Perharić izjavio je da će elektrana biti sposobna za uključivanje na elektroenergetski sustav tijekom noći.

Tijekom današnjeg dana izvršena su sva propisima definirana nadzorna testiranja, kao i provjera funkcionalnosti opreme i sistema, kazao je Perharić u Dnevniku 3 HTV-a.

"Trenutno je elektrana na pogonskim parametrima i bit će sposobna za uključene nešto ranije nego je jutros najavljeno". Kontaktirani su dispečeri oba sustava, i Slovenije i Hrvatske, i najavljena im je mogućnost uključivanja elektrane tijekom noći, kazao je Perharić.

Napomenuo je kako će uključivanje ovisiti o tome hoće li sustav moći primiti tu energiju, a o čemu će izvijestiti dispečerski centri iz Hrvatske i Slovenije.

Do automatske obustave rada NE Krško došlo je 23. ožujka zbog iznenadnog isključenja 380-kilovoltnog dalekovoda prema Zagrebu. Ravnatelj slovenske uprave za nuklearnu sigurnost Andrej Stritar izjavio je u danas da su greške u nekim sustavima nuklearke Krško otklonjene i da nema razloga da ona ponovno ne počne raditi.

(Hina) xmb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙