FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođena Bandićeva povlaštena parkiranja

Autor: tdel
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Gradski zastupnici danas su na sjednici zagrebačke Gradske skupštine većinom glasova odgodili donošenje odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja koju je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dok se ne postigne dogovor s podružnicom Zagrebačkog holdinga - Zagrebparkingom.

Odgodu odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, po kojoj se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, umjesto do sada najviše 400, ne bi ograničavao broj izdavanja povlaštenih karata uz obavezu podnošenja izvješća Gradskoj skupštini, zatražio je skupštinski Odbor za komunalno gospodarstvo.

Tijekom rasprave potpredsjednica skupštine Morana Paliković-Gruden rekla je kako ju je sram da su se pretvorili "u inicijatore lobiranja za pojedine grupacije". Nije normalno stanje da jedan lobira za sportaše i njihove trenere, drugi za glumce, treći za pjevače i slično, kazala je. Smatra da se u Zagrebu mora srediti način parkiranja, jer su zagrepčani jako senzibilizirani na netransparentnost u tom području.

Zastupnici su većinom glasova prihvatili prijedlog da Grad Zagreb smanji potraživanja prema Obrtničko štednoj banci u prisilnoj likvidaciji, Pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić rekao je da Gradu Zagrebu prijeti opasnost od gubitka ukupnog depozita u toj banci te da bi Grad trebao odustati od dijela potraživanja od desetak milijuna kuna od ukupno 26 milijuna kuna koje ima deponirano u toj banci.

Zastupnici su prihvatili izmjene i dopune gradskog proračuna za 2011. po kojem će se osigurati 30 milijuna kuna za dogradnju Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" u Jankomiru. Također, prihvatili su i izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Zagreba u ovoj godini.

Bez rasprave prihvaćena je odluka o kupnji nekretnina potrebnih za izgradnju Branimirove ulice s komunalnom infrastrukturom na potezu od Zavrtnice do Heinzelove ulice.

(Hina) xtdel/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙