FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski režim o intenzivnim napadima na Gadafijeve snage

Autor: brad
TRIPOLI, 27. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Međunarodna koalicija izvela je u subotu intenzivne zračne napade protiv snaga lojalnih libijskom čelniku Moameru Gadafiju na 400 km dugoj trasi između Adždabije i Sirte, izjavio je u subotu kasno navečer glasnogovornik Gadafijeva režima Musa Ibrahim dodajući da je u napadima poginulo puno vojnika i civila.

"Večeras su se nastavili napadi na našu zemlju punim intenzitetom. Izgubili smo puno života, vojnika i civila", kazao je Ibrahim.

Napad na tome putu trajao je, po njegovim riječima, satima. "Procjenjujemo da su ubijeni brojni civili uključujući obitelji koje su bježale pred zračnim napadima", dodao je.

Nazivajući ove napade nemoralnim i nezakonitim, glasnogovornik je pozvao na trenutačno zaustavljanje zračnih napada kao i na sazivanje hitne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

Libijski ustanici u subotu su uz potporu savezničkih snaga u potpunosti osvojili strateški važan grad Adždabiju kojega su prošlog tjedna bile zauzele vladine snage.

Koalicijske snage pokrenule su zračne napade i na gradove Sirte i Sebu na jugu zemlje, izvijestila je libijska državna televizija i potvrdili svjedoci.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙