FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki GPP-a ukida noćne linije zbog napada na djelatnike

Autor: vsik
OSIJEK , 26. ožujka 2011. (Hina) - Osječki gradski prijevoz putnika (GPP) od noćas će ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa od ponoći do pet sati ujutro zbog učestalih napada i ozljeđivanja svojih djelatnika, vozača i kontrolora, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u toj tvrtki.

Direktor GPP-a Igor Medić istaknuo je da se više ne može tolerirati vandalsko ponašanje prema djelatnicima te tvrtke i najavio da će zato zatražiti da u vozilu bude uniformirani policajac.

Podsjetio je da je u nekoliko zadnjih mjeseci bilo deset napada na djelatnike GPP-a. Smatra da su neki od razloga za te napade ti što se počinitelji ili ne procesuiraju ili procesi predugo traju, kao i to što se obično radi o maloljetnim osobama.

Posljednji napad na djelatnike GPP-a dogodio se noćas kada su četvorica mladića kamenom pretukla vozača autobusa koji je završio s teškim ozljedama glave i tijela na Traumatološkom odjelu Kliničke bolnice Osijek, rekao je Medić.

Predstavnik sindikata osječkoga GPP-a Boško Aničić najavio je da će radnici najprije pokušati probleme riješiti s policijom te će, ako treba, ići i do ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, a spremni su na neko vrijeme autobusima i tramvajima blokirati ulicu Europske avenije u središtu grada.

(Hina) xvsik yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙