FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: Pobunjenici ponovo zauzeli Adždabiju

Autor: sdje
TRIPOLI, 26. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Libijski pobunjenici u subotu su ponovo zauzeli strateški grad Adždabiju, na istoku zemlje,oko 160 km južno od Bengazija, prenijele su svjetske agencije.

Novinari i očevici javljaju da su obrambeni položaji snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na istočnom ulazu u grad, koji su u petak bili metom zračnih napada saveznih snaga, napušteni. Sada se samo vide spaljeni tenkovi.

"Naše su snage sve uništile prošle noći", rekao je pobunjenički borac Sarhag Aguri za Reuters.

"Adždabija je gard duhova. Sad su tu samo mrtva tijela i obitelji koje ne znaju što da rade. Mi smo u gradu, ali oni još drže drugi izlaz", rekao je Aguri.

Nakon silovitih okršaja s pobunjenicima tijekom noći, Gadafijeve su se snage povukle, ali još drže zapadni ulaz u grad.

Pobunjenici su u subotu ujutro glasno slavili pobjedu vozeći se kroz grad, javljaju agencije dodajući kako su sukobi prestali i grad je sada miran.

Gadafijeve snage su iz Adždabije potisnule pobunjenike prošlog tjedna tijekom ofenzive protiv oporbe koja je držala istočni dio zemlje, a zatim su krenule prema Bengaziju. Napredovanje Gadafijeve vojske zaustavila je, međutim, međunarodna vojna intervencija koja je počela 19. ožujka.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙