FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćeno Izvješće o praćenju poboljšanja kakvoće zraka u Sisku

Autor: spar
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Vlada RH na današnjoj je sjednici prihvatila Izvješće o praćenju poboljšanja kakvoće zraka na području Grada Siska i dinamike radova na modernizaciji postrojenja Rafinerije nafte Sisak, te zdravstvenim pokazateljima u Sisačko-moslavačkoj županiji diferenciranim po dobi i spolu - provedba Zaključka Hrvatskog sabora od 20. travnja 2007., priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Naime, Hrvatski sabor je na 25. sjednici, održanoj 20. travnja 2007. godine, prihvatio Izvješće o poduzetim mjerama u vezi s onečišćenjem zraka iz INA Rafinerije nafte Sisak u razdoblju od 2004. do 2007. godine te donio Zaključak kojim je obvezao Vladu RH da svakih 6 mjeseci, a u iznimnim slučajevima i u kraćem roku, dostavlja Odboru za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Hrvatskog sabora Izvješće o rezultatima provedbe predloženih mjera.

Na temelju provedenih nadzora inspekcije zaštite okoliša u 2010. godini utvrđeno je da je Rafinerija nafte Sisak provodila sve propisane mjere koje se odnose na smanjenje emisija benzena i sumporovodika iz I. faze modernizacije rafinerije. Također su tijekom prethodne godine stvoreni uvjeti za poduzimanje dodatnih mjera u prijelaznom razdoblju do cjelovite modernizacije rafinerije, izradom Elaborata s ciljem smanjenja onečišćenja sumporovodikom (blow down sustav).

Tijekom 2010. godine u radu postrojenja RNS nije bilo nepravilnosti, koje bi zahtijevale poduzimanje mjera za sankcioniranje zbog povrede propisa, navodi se u priopćenju.

Na sjednici Vlade izmijenjena je i Uredba o osnivanju Hrvatskog centra za razminiranje (HCR).

Zbog trenutne gospodarske situacije, a u skladu s mjerama Programa gospodarskog oporavka, izmjenom Uredbe smanjio se broj članova Savjeta HCR-a i tako smanjili troškovi upravljanja Centrom. Izmjenom Uredbe predsjednika Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje predlaže, kao i do sada, predsjednik Vlade RH, a pet članova Savjeta predlažu Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, priopćeio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙