FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSR traži da predstavnici Srba istupe iz Vlade

Autor: ipet
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Zajednica Srba Rijeka (ZSR) u večerašnjem priopćenju traži da predstavnici Srba istupe iz hrvatske Vlade i koalicije s HDZ-om ako zajedno s HDZ-om ne potaknu donošenje odluke o raspisivanju parlamentarnih izbora s točno navedenim danom održavanja.

U priopćenju što ga je poptisao predsjednik ZSR-a Milan Popadić stoji kako, unatoč razumijevanju za položaj manjinskih predstavnika u državnoj vlasti i njihovim dosadašnjim obrazloženjima za opstanak u Vladi, apeliraju na predstavnike Srba da učine ono što je neizbježno u sadašnjoj situaciji. Odnosno, kako se navodi, da potaknu raspisivanje parlamentarnih izbora "kako ne bi snosili teret odgovornosti za sve ono što bi nasilje na ulici proizvelo sa svim posljedicama te tako nanijeli nepopravljivu štetu - kako Srbima tako i svim građanima Republike Hrvatske".

U priopćenju stoji da "val prosvjeda izazvan katastrofalnom politikom aktualne vlade koja je stotine tisuća građana Republike Hrvatske dovela do ruba očaja, siromaštva, nezaposlenosti i neizvjesne budućnosti s tendencijom daljnjega socijalnog urušavanja društva i eskalacije nasilja na ulicama, najjasnije naglašava političku i drugu odgovornost predstavnika srpskoga naroda u HDZ-ovoj vladi".

Kako se navodi, izražavaju i zabrinutost "autizmom aktualne vlade na sumornu realnost" te "zadržavanjem predstavnika Srba u njoj".

(Hina) pp/xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙