FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 15. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. ožujka.

ZAGREB - Koordinacija sindikalnih središnjica održat će se konferenciju za novinare na temu "Program društvenog i gospodarskog oporavka: Nova slika Hrvatske" (10,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Seminar "Belgija - vaše poslovno odredište u srcu Europe" održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u organizaciji HGK i Trgovinskog ureda Kraljevine Belgije u Hrvatskoj s ciljem približavanja belgijskog tržišta hrvatskim tvrtkama. Hrvatska je prošle godine u Belgiju izvezla robe u vrijednosti od 68,5 milijuna eura, što je povećanje za 43,4 posto u odnosu na godinu prije, dok je hrvatski uvoz iz te zemlje smanjen za 7,6 posto i lani je iznosio 204,8 milijuna eura. (9,30 sati, vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U Ministarstvu turizma trenutno se radi na obradi zahtjeva za dobivanje koncesija za turističko zemljište koje je do zakonski određenog roka, do 1. veljače ove godine, podnijelo najmanje 90 posto onih tvrtki koje na to imaju pravo. Ako sve bude prema planu pred ovo bi se ljeto trebale izdati i prve koncesije za to zemljište, doznaje se od ministra turizma Damira Bajsa i predsjednika Kamping udruženja Hrvatske (KUH) Veljka Ostojića. Pravo predaje zahtjeva za te koncesije imale su privatizirane hotelsko-turističke tvrtke u čiji temeljni kapital prilikom privatizacije nije ušlo (okolno) zemljište, odnosno nije procijenjeno u tom postupku. Zbog toga, kako kaže ministar, te tvrtke dugi niz godina nisu smjele niti mogle na tom zemljištu ništa graditi niti investirati ne znajući hoće li im pripasti ili ne, jer nisu vlasnici. Stoga se očekuje da će dobivanje koncesija potaknuti novi val investicija u hrvatskom turizmu bez čega teško može ostvarivati bolje rezultate i prihode od sadašnjih.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙