FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICC bi mogao pokrenuti drugi postupak protiv Gadafija

Autor: akoz
KAIRO, 24. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) u četvrtak je rekao da će u svibnju vjerojatno predstaviti svoje nalaze o možebitnim ratnim zločinima libijskog čelnika Moamera Gadafija i da bi mogao otvoriti još jedna proces koji bi uključio najnovije napade na civile.

Luis Moreno-Ocampo, koji vodi istragu o Gadafiju, njegovim sinovima i njihovim najbližim suradnicima za navodne zločine protiv civila koje su počinile snage libijske vlade, rekao je da istraga dobro napreduje i da je do sada prikupio "jako dobre infromacije".

"Otići ću 4. svibnja u Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bih ih informirao o napretku slučaja a koji će biti gotov do kraja svibnja", rekao je Moreno-Ocampo Reutersu u razgovoru za posjeta Kairu.

Kada svoj slučaj iznese sucima ICC-a oni će morati odlučiti hoći li izdati naloge za uhićenje. Moreno-Ocampo je rekao da bi, iako je njegova početna istraga bil usredotočena na ubojstva civila 15. do 26. veljače, mogao pokrenuti i drugi postupak koji bi uključio i najnovija nasilja po izbijanju sukoba između pobunjenika i snaga lojalnih Gadafiju.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙