FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat se neće miješati u sukob u Libiji

Autor: kgab
KAIRO, 24. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Egipat je potvrdio u četvrtak da se neće miješati u libijski sukob i izrazio je zabrinutost za sigurnost velikog broja svojih sunarodnjaka u Libiji, rekli su američki i diplomatski izvori.

Libijska kriza bila je jedna od glavnih tema razgovora koje je američki ministar obrane Robert Gates vodio u srijedu i četvrtak u Kairu s egipatskim dužnosnicima. Washington i njegove zapadne saveznice pokušavaju osigurati što je moguće veću potporu u arapskom svijetu za svoju operaciju usmjerenu protiv režima Moamera Gadafija.

Egipatski čelnici nisu imali primjedbe na operacije u Libiji, ali su izrazili zabrinutost za egipatsku zajednicu u toj zemlji, rekao je Gatesov glasnogovornik Geoff Morel.

Oni su naravno zabrinuti za svoje građane, ali "ne u kontekstu naših operacija, nego zbog mogućeg nasilja Gadafijevih snaga", kazao je on u izjavi za novinare.

Jedan zapadni diplomat, koji je želio ostati anoniman, također je potvrdio da Egipat ne želi sudjelovati u međunarodnoj vojnoj intervenciji.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙