FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev Obami: treba spriječiti civilne žrtve u Libiji

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 24. ožujka 2011. (Hina) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak svom američkom kolegi Baracku Obami da se moraju spriječiti civilne žrtve tijekom međunarodne vojne intervencije u Libiji, priopćio je Kremlj na svojoj internetskoj stranici.

"Ruski predsjednik posebice je istaknuo potrebu sprječavanja žrtava među civilnim stanovništvom i važnost postizanja ciljeva određenih u rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a 1973", navodi se u priopćenju objavljenom nakon telefonskog razgovora između Medvedeva i Obame koji je inicirala ruska strana.

Rusija je podržala UN-ove sankcije protiv libijskog čelnika Moamera Gadafija i njegove vlade ranije ovoga mjeseca, ali je bila suzdržana tijekom prošlotjednog glasovanja u Vijeću sigurnosti o rezoluciji kojom se dopustila intervencija međunarodnih koalicijskih snaga u Libiji.

Tijekom razgovora dvojica predsjednika su također razmotrila rezultate nedavnih bilateralnih sastanaka i buduće planove političkih kontakata. Detaljno su razmotrili pitanja vezana za završnu fazu pregovora o ruskom pristupanju Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), a također su razmijenili mišljenja o proturaketnom štitu u Europi.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙