FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor će se danas očitovati o zahtjevu novinara Večernjaka

Autor: svuk
BRUXELLES, 24. ožujka 2011.(Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas u Meiseu pokraj Bruxellesa da će se tijekom dana očitovati o zahtjevu novinara Večenjeg lista koji su u štrajku da ih primi i razgovora s njima.

"Ja ću se o njihovom zahtjevu za sastankom sasvim sigurno očitovati tijekom današnjeg dana. Predsjednik je s njima razgovorao, mislim da treba razgovorati i neprekidno pokušavati pronalaziti rješenja. Vlada je za to da se sva pitanja rješavaju dijalogom i za stolom", rekla je premijerka zamoljena da komentira zahtjev novinara Večernjeg lista.

"Nakon otvorenog pisma u kojem me novinari Večeranjka pozivaju da i dalje nastavim s borbom protiv korupcije, naglašavam da hoću i da je to jedan od stupova rada vlade", rekla je.

Glavni povjerenik novinarskog sindikata u Večernjem listu Anton Filić rekao je Hini da su premijerki danas uputili poziv da ih primi. "Uputili smo poziv, prije svega iziritirani što u Večernji list ne dolazi inspekcija koju smo pozvali odmah na početku štrajka zbog ometanja štrajka, postavljanja kontrolnih točki i onemogućavanja štrajkanja na radnom mjestu", kazao je Filić.

Predstavnici zaposlenika te novinarskog sindikata i društva u Večernjem listu uputili su prije dva dana otvoreno pismo predsjednici Vlade u kojemu su najavili stupanje u štrajk zbog ukidanja kolektivnog ugovora, te premijerku pozivaju da odlučnost u borbi protiv korupcije i za uvođenje zakonitosti ne zastane više na pragu medijskih izdavača.

Premijerka Kosor danas je sudjelovala na sastanku predsjednika, premijera i oporbenih čelnika zemalja članica EU-a i ostalih europskih zemalja iz redova Europske pučke stranke.

(Hina) xsv yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙