FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnova ljetnikovca Bunić - Kaboga

Autor: hspa
DUBROVNIK, 24. ožujka 2011. (Hina) - U Dubrovniku je danas potpisan ugovor o obnovi renesansnog ljetnikovca Bunić - Kaboga u Rijeci dubrovačkoj, vrijedan tri milijuna eura.

U ime investitora ugovor su potpisali ravnatelj Hrvatskoga restauratorskog zavoda (HRZ) Ferdinand Meder te predstavnici konzorcija dubrovačkih tvrtaka "Građevinara Quelin" i "Domizgradnje", a nazočili su gradonačelnik Andro Vlahušić te predstavnik Fondacije Batahovina Ivo Felner, koja i daruje novac za obnovu.

Felner je podsjetio kako se ideja o provedbi tog projekta začela prije sedam godina, a prije dvije godine je potpisan ugovor o financiranju.

Ravnatelj HRZ-a Meder kazao je kako su uvjeti za natječaj bili strogi s obzirom na vrijednost ljetnikovca i to prvorazredno arhitektonsko djelo.

Završetak radova očekuje se do kraja 2012.

Ljetnikovac Bunić - Kaboga usuvlasništvu je grada Dubrovnika, države i Hrvatskog restauratorskog zavoda. Kako bi se zaustavilo propadanje toga kulturnog dobra, koje se već duže vrijeme ne održava, grad, HRZ i ministarstvo kulture uskladili su još 2009. s Fundacijom Batahovina iz Lihtenštajna tekst ugovora o financiranju njegove obnove.

Kad završe radovi, ljetnikovcem bi se, kako se najavljivalo, trebao koristiti zavod za konzervatorsko-restauratorske djelatnosti, a dio bi bio dostupan javnosti i služio bi u kulturne svrhe.

(Hina) xhspa ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙