FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 1. ožujka

Autor: agrb
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 1. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović bit će na otvaranju konferencije "Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije", koja će okupiti hrvatske novinare, izdavače i vlasnike medija, s ciljem ukazivanja na važnost iskorjenjivanja korupcije, osvješćivanja javnog mnijenja i potrebe svakodnevnog i osobnog primjera pojedinca da se suprotstavi koruptivnom ponašanju. Predviđeno je obraćanje Predsjednika nazočnima (10 sati, Hotel Westin, dvorana Panorama, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije i Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu održat će zajedničku sjednicu na temu "Nacionalna strategija razvoja audiovizualne industrije". Strategiju će predstaviti stručnjaci za audiovizualne financije, predstavnici hrvatskih redatelja i producenata, kako bi istaknuli ulogu audiovizualnog sektora u gospodarskom razvoju Hrvatske, novim prihodimaa i zapošljavanjima. (14 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) održat će konferenciju za novinare na temu "Svijet od papira Jadranke Kosor - inflacija strategija koje nitko ne provodi". Na konferenciji će govoriti potpredsjednica SDP-a i Kluba zastupnika Milanka Opačić te saborski zastupnik SDP-a Daniel Mondekar (12 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati organizira okrugli stol "Obnova zdravstva u Republici Hrvatskoj". Uvodnu riječ dat će predsjednik HNS-a Radimir Čačić, a govorit će, među ostalima, Dražen Gorjanski, autor knjige "Obnova zdravstva", Vladimir Gašparović, pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i Ivan Lukovnjak, vanjski suradnik Udruge poslodavaca u zdravstvu (10 do 13 sati, Hotel International, dvorana Adriatic II, Miramarska 24).

ZAGREB - Pokret "Stop progonu hrvatskih branitelja" održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti nadolazeće akcije zbog neispunjenja zahtjeva uručenih Vladi, Saboru i Predsjedniku RH (11 sati, Dom branitelja, Slavenskoga 7).

BJELOVAR - Ministarstvo unutarnjih poslova predstavit će posebno opremljene prostorije za razgovore s djecom žrtvama kaznenih djela. Tijekom prošle godine opremljeno je 15 takvih prostorija, a planira se to učiniti na području svih hrvatskih policijskih uprava. Na prezentaciji bi trebali biti, među ostalima, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić (10,30 sati, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, Vlahe Paljetka bb).

ŠIBENIK - Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić sudjelovat će na prvoj sjednici Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske (11 sati Gradska vijećnica, Trg Republike Hrvatske 1).

RIJEKA - Na Županijskom sudu će ponovno početi suđenje Januzu Dervishiju i Veldetu Xhaki zbog krijumčarenja šest kilograma heroina (9 sati, Županijski sud u Rijeci). Dervishi je uhićen u nedjelju u zagrebačkoj zračnoj luci temeljem međunarodne tjeralice nakon ulaska u zemlju. Bio je u bijegu nakon što je Vrhovni sud ukinuo odluku izvanraspravnoga vijeća Županijskoga suda u Rijeci kojom je pušten da se brani sa slobode. Izvanraspravno vijeće riječkog Županijskoga suda bilo je je naime ocijenilo da predugo traje dostavljanje sudske dokumentacije iz Italije vezane uz krijumčarenje heroina te je donijelo odluku da se Dervishi brani sa slobode. Nakon žalbe USKOK-a, Vrhovni sud odlučio je Dervishija vratiti u pritvor, a policija je poslije te odluke, sredinom siječnja, jer optuženik nije pronađen na poznatim adresama raspisala tjeralicu za Dervishijem.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙