FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrovac traži "ratifikaciju" sporazuma u uredu predsjednika

Autor: zdra
VINKOVCI, 24. ožujka 2011.(Hina) - Članovi Sindikata hrvatskih seljaka, koji 15. dan prosvjeduju na cestama u nekoliko županija, jutros su prekinuli blokade, a od podneva će se potpuno povući s cesta, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik sindikata Tomislav Pokrovac, dodavši da mogući sporazum želi potvrditi kod predsjednika Josipovića.

Kazao je da će s potpredsjednikom vlade i ministrom poljoprivrede, ribarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem razgovarati u subotu u Retkovcima kood Vinkovaca te u razgovoru pokušati postići rješenje za poljoprivrednike.

"Kad u subotu sjednemo s ministrom, ta stolica će uistinu biti vruća. Uspjeli smo otvoriti, da se tako izrazim, neka nova poglavlja, tražit ćemo neke alternative i zamjene točaka. Ako se sporazumimo, tražimo da se ratifikacija obavi u uredu predsjednika Republike", naveo je Pokrovac, ocijenivši da je predsjednik Ivo Josipović jedini čovjek "na poziciji u vrhu vlasti kojemu još mogu vjerovati".

Na novinarski upit postoji li neki "minimum" na koji je sindikat spreman pristati u pregovorima s Čobankovićem, kazao je kako je moguće se "kockati" s pravima u svezi s ovoproljetnom sjetvom, ali ne i sa stečenim pravima iz prošle godine i dugovima za kapitalna ulaganja iz 2007. i 2008.

Također je kazao kako se seljaci ne bi protivili da se im se državni dug "prebije" s poreznom upravom, mirovinskim i zdravstvenim osiguranjem, a protive se isplati "vaučerima" jer na taj način, objasnio je, seljaci gube.

Sindikat hrvatskih seljaka, uz ostalo, traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike - 4 kune, da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Seljaci prosvjednici prekinuli su jutros u 9,30 sati prosvjed u Virovitičko-podravskoj županiji jer je dogovoren sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, izjavio je organizator prosvjeda Zvonko Pipić.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙