FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 24. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. ožujka.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec održat će konferenciju za novinare nakon sastanka na kome će teme biti nelikvidnost, strukovno obrazovanje i zakon o obrtu. (12,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Na prvoj sjednici Partnerskog vijeća Sjeverozapadne Hrvatske uvodno će govoriti potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić. Partnerska vijeća osnovana su Uredbom o osnivanju partnerskih vijeća statističkih regija, a potiču razvoj statističkih regija, definiraju zajedničke razvojne prioritete jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području statističkih regija, predlažu projekte na razini statističkih regija itd. (12,00 sati, Gradska skupština, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/1).

ZAGREB - U sklopu međunarodnog sajma turizma CroTour na Zagrebačkom velesajmu održat će se međunarodna konferencija o zdravstvenom turizmu. Cilj je konferencije, koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i časopisa UT, otvaranje mogućnosti za brži ekonomski rast industrije zdravstvenog turizma koji nema sezonski karakter te je važan za proširenje turističke ponude, posebice u slabije razvijenim turističkim područjima (10,00 sati, Kongresna dvorana ZV, Avenija Dubrovnik 15).

RIJEKA - Otvaranje proljetnih sajmova na kojima će sudjelovati oko 160 domaćih i inozemnih izlagača. Do 27. ožujka održavaju se 15. sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja "Dom i tehnika", 4. sajam izvornih proizvoda "Zeleno i plavo", 13. sajam lova i ribolova, 18. sajam automobila i prateće industrije "Auto" i 10. sajam obrtnika - proizvođača za turizam. (Dvorana mladosti na Trsatu, u 11 sati)

ZAGREB - U sklopu sajma turizma CroTour na Zagrebačkom velesajmu održat će se Skupština Udruge hrvatskih putničkih agencija na kojoj će biti riječi o radu udruge, financijskom poslovanju itd. (10,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj nastavljen je u siječnju ove godine, u kojem su u odnosu na prvi mjesec 2010. godine građevinski radovi bili manji za 8,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova. Siječanj je bio 22. mjesec zaredom u kojem fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini. Prema vrstama građevina, na zgradama je u siječnju odrađeno 49 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51 posto. Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙