FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Summit o napretku UN-ove intervencije u Libiji

Autor: mhaj
LONDON , 23. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Britanci će idući utorak biti domaćini međunarodne konferencije koja će se održati u Londonu, a raspravljat će se o napretku UN-ove vojne intervencije u Libiji, izjavio je u srijedu britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

"Na konferenciji ćemo s našim saveznicima i partnerima raspravljati o stanju u Libiji te o primjeni Rezolucija 1970 i 1973 UN-ova Vijeća sigurnosti. Razmotrit ćemo humanitarne potrebe libijskog naroda i pokušati pronaći načine pružanja potpore Libijcima u njihovim nastojanjima da postignu bolju budućnost", stoji u priopćenju.

Hague je također kazao kako će na konferenciju biti pozvane mnogobrojne zemlje, osobito iz regije. "Važno je da međunarodna zajednica i dalje poduzima zajedničke i koordinirane akcije kao odgovor na ovu krizu.

Ranije su francuski dužnosnici izvijestili kako će se konferencija održati na razini ministara vanjskih poslova te da će u njezinu radu sudjelovati predstavnici Afričke unije, Arapske lige i europskih zemalja.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙